σε

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο τύπος με τις ψείρες και οι οδηγίες του γιατρού!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο τύπος με τις ψείρες και οι οδηγίες του γιατρού!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το δωδεκάχρονο, η πολιτική και το μέλλον!

Ένας τύπος είχε μεγάλο πρόβλημα με ψείρες στο κεφάλι. Είχε δοκιμάσει τα πάντα: Spray, ειδικά σαμπουάν, χτένες για ψείρες αλλά… τζίφος.

Μαθαίνει λοιπόν για έναν γνωστό γιατρό “ψειρολόγο”. Τον επισκέπτεται, του εξηγεί το πρόβλημά του και του λέει ο γιατρός :

“Κυκλοφορεί μια καινούρια ράτσα ψειρών, οι οποίες έχουν ανοσία σε όλα τα σκευάσματα που ανέφερες άκου όμως τι θα κάνεις. θα ζεστάνεις τον φούρνο, θα ανοίξεις το πορτάκι και θα βάλεις το κεφάλι σου μέσα. από την ζέστη δεν θα αντέξουν οι ψείρες και θα ψοφήσουν”…

Ο τύπος σάλταρε. “Μα θα καώ γιατρέ”, κάνει. “Όσο αντέξεις” ανταπαντά ο γιατρός.

Ε, τι να κάνει και ο άνθρωπος, κάνει όπως του είπε ο γιατρός.. Γυρίζει σπίτι, ανάβει το φούρνο, βάζει το κεφάλι μέσα στον ζεστό φούρνο… αρχίζει να ιδρώνει, να καίγεται. Κάποια στιγμή δεν αντέχει και πετάγεται πίσω…. κοιτάει δεξιά αριστερά το κεφάλι του και για 1 λεπτό δεν ένιωθε τίποτα…. “Φύγανε, ψόφησαν οι πουτάνες” σκέφτεται όλος χαρά.

Οπότε ξαφνικά… τσουπ σκάει μύτη μια ψείρα με μαγιό, γυαλιά ηλίου και του λέει… “Φιλαράκι, τι έκπληξη ήταν αυτή; Καλοκαιρινές διακοπές; Γουστάρω! Ρε συ όμως, να’χαμε και καμιά πισίνα”…

Άφωνος ο τύπος, πάει τρέχοντας στον γιατρό, του εξηγεί, και ο γιατρός του λέει: “Μην ανησυχείς, απλά πέσαμε σε είδος που αντέχει τη ζέστη. Πήγαινε λοιπόν σπίτι, άνοιξε την κατάψυξη και βάλε το κεφάλι σου μέσα. Όσο αντέξεις”.

Πάει λοιπόν ο τύπος στο σπίτι, ανοίγει την κατάψυξη, βάζει το κεφάλι μέσα… Αρχίζουν τα φρύδια του να παγώνουν, τα μαλλιά να κοκαλώνουν κλπ… Δεν αντέχει ο τύπος, πετάγεται πίσω και για ένα λεπτό δεν νιώθει τίποτα. Ψάχνεται, δε νιώθει τίποτα. “Γλίτωσα!” φωνάζει όλος χαρά. Οπότε… τσουπ, ξανασκάει η ψείρα με σκι στην πλάτη, γυαλιά του σκι, σκουφάκι και του κάνει : “Μεγάλε μας τρέλανες! Μια διακοπές καλοκαιριού, μια χειμωνιάτικες για σκι.. γουστάρουμε, είσαι τεράστιος!”

Τα παίρνει στο κρανίο ο τύπος, πηγαίνει στον γιατρό, τον πιάνει απ’το γιακά και του λέει “Λοιπόν, αν δεν κάνεις κάτι δραστικό να φύγουν, και θα σε κοπανήσω και θα σε κολλήσω ψείρες”.

Ψύχραιμα ο γιατρός κάνει “Ηρέμησε, ηρέμησε…. μάλλον δεν επηρεάζονται από ζέστη ή κρύο. Άκου λοιπόν τι θα κάνεις. Θα πας στην Ομόνοια, θα βρεις έναν μαυρούκο με μαλλί αφάνα. Θα του ρίξεις δυο κουτουλιές και οι ψείρες θα πηδήξουν στα δικά του μαλλιά.. είναι πιο πυκνά και τα προτιμούν”.

Τι να κάνει λοιπόν ο τύπος, πάει στην Ομόνοια, βρίσκει έναν τυπά με μαλλιά αφάνα, τον πλησιάζει και χωρίς προειδοποίηση του σκάει 2 κουτουλιές… Τέζα ο μαυρούκος, ζαλισμένος ο τυπάς τρέχει γρήγορα μη τον αρπάξουν και κάθεται σε ένα πλατύσκαλο πιο κάτω.

Ψάχνεται για λίγο, νιώθει το κεφάλι του λίγο βαρύ αλλά δεν νιώθει ακόμα κάτι. Περνάει ένα, δύο, πέντε λεπτά και φωνάζει όλος χαρά “ΦΥΓΑΝΕ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!”.

Οπότε… ξαφνικά σκάει μύτη η ψείρα (ναι ναι η γνωστή ψείρα) με μπανταρισμένες κεραίες, πόδια κλπ και του κάνει…

“Μεγάλε είσαι αρχηγός! Τι τσαμπουκάς ήταν αυτός! Τους πήραμε το ντου, τους γαμήσαμε, πήραμε και 500 αιχμαλώτους”…